Vierkamp deel 1 (Vlaardingen, 15-09-2018)

Zaterdag 15 september Vierkamp deel 1 te Vlaardingen

Het is de eerste wedstrijd na de zomerstop en mijn eerste verslag als beginnend ploegleidster bij zwemvereniging de Duck.

Leuk om eens aan de andere kant van het zwembad te staan! Na eerst de nodige informatie van Geraldine en de moeder van Noa te hebben ontvangen, nam Bionda mij onder haar hoede. Dat is wel even wennen het klokken en er dan ook op letten dat de zwemmers op tijd klaar staan. Al houden de meeste zwemmers het zelf goed in de gaten.

We verzamelde buiten voor Zwem- en Recreatiebad de Kulk. Daarna de kleedkamers in en een plekje bemachtigen op een van de banken. Vervolgens inzwemmen en om 14.00 uur was alles gereed om te beginnen.

De eerste 100 meter wisselslag waren voor Jasper en Daniël. Met een eerste plek voor Jasper en een persoonlijk record voor Daniël van 1.32.52 naar 1.28.94.

Geraldine, Eveline en Noa volgde met 100 meter wisselslag. Geraldine behaalde een mooie 2de plek en Noa volgde met een 3de plek.

In programma 9 waren Kiki en Thelma aan de beurt met 200 meter wisselslag. Thelma behaalde een 3de plek en helaas werd Kiki gediskwalificeerd. Jay zwom een persoonlijk record met 100 meter schoolslag van 1.06.52 naar 1.04.85.

Fenne zwom haar 100 meter schoolslag ook met een ruim persoonlijk record. Daarna volgende Myrthe en Bibiane. Helaas werd Bibiane gediskwalificeerd en kreeg Myrthe een medaille voor een welverdiende 3de plek. 

Hilda en Kim zwommen de 100 meter rugslag. Dit resulteerde in een 2de plek voor Hilda en een persoonlijk record voor Kim. De 50 meter schoolslag werd gezwommen door Jasper en voor de dames kwamen Amy, Eveline en Geraldine in actie. Geraldine behaalde een 2de plek.

Daarna volgde de 50 meter rug met wel 3 persoonlijke records voor Bibiane, Myrthe en Fenne en op de 50 meter vrije slag zwommen Daniël, Kim en Amy allemaal een persoonlijk record.

Aan het einde van de middag werd de 800 meter gezwommen. Petje af hoor voor Hilda en Noa die 32 banen zwommen. Beide zwommen een persoonlijk record. Super gedaan meiden! 

Ik vond het zelf een geslaagde middag. Bedankt Bionda voor je geduld en tot Vierkamp deel 2 in Strijen!

Ester