Verzoek van de voorzitter

Beste leden, ouders en verzorgers,

Tijdens de recente Algemene ledenvergadering hebben we gesproken over de toekomst van onze club.

Gelukkig hebben we een nieuw bestuur en nog veel meer vrijwilligers maar ik wil toch een oproep doen aan u allen.

Om onze leden goed te kunnen trainen en gelegenheid te geven om aan wedstrijden mee te doen, zowel bij de polo als bij het wedstrijdzwemmen, maken we gebruik van trainers. Onze trainers zijn gemotiveerd bezig maar ook hier kunnen we uitbreiding gebruiken om de continuïteit te kunnen waarborgen. Om bevoegd trainer te worden is er een opleiding nodig. Wij kunnen als vereniging deze kosten dekken maar daar staat dan tegenover dat er wel een contract opgesteld wordt waarmee de vereniging zekerheid heeft dat er ook training gegeven wordt. Wil je meer informatie? Spreek dan eens een trainer aan in het zwembad!!!

De waterpolojeugd is dit seizoen kampioen geworden!! Volgend jaar willen we met meerdere teams deelnemen maar dan MOETEN we ook vrijwilligers hebben om als scheidsrechter te fungeren. Hiervoor is een KNZB opleiding nodig. Deze kosten worden deels vergoed door de regio en met contract (net als bij trainers) anders door de vereniging. Ook heel belangrijk zijn vrijwilligers voor de jurytafel. De opleiding kunnen we zelf verzorgen en om de licentie te behouden moet de tafelaar enkele keren fungeren bij een wedstrijd. Meer info hierover kunt u opvragen bij de polotrainers of via tcpolo@deduck.nl.

Voor de wedstrijden van de zwemmers zijn er officials nodig. Onze poule is erg uitgedund en we moeten altijd enkele officials leveren bij wedstrijden. Als wij de organisatie hebben, moeten wij zelfs meerdere officials leveren. Vooral klokkers (tijdwaarneming en keerpuntcommissaris) hebben we absoluut meer nodig om alle wedstrijden te kunnen leveren. De opleiding is 4 tot 6 avonden met een “examen” als afsluiting. De kosten van de cursus zijn voor de regio, alleen de witte kleding en schoenen is voor eigen kosten. Iedereen van 16 jaar en ouder mag hier aan meedoen!!! Meer info via zwemofficials@deduck.nl.

Zoals eerder vermeld moeten wij ook wedstrijden organiseren. Dan moeten we het bad opbouwen en opruimen, zorgen voor de consumpties van de ploegleiders en officials, een omroeper ( speaker) leveren, iemand bij de voorstart en kaartlopers (tartkaarten ophalen of afleveren voor de zwemseries). Bij de zwemmers komt er een oproep van de vrijwilligers coördinatrice en dit werkt uitstekend!! Voor de polo moet er misschien ook een vrijwilliger systeem opgezet worden.

Kortom: Als vereniging zijn we zeer blij met de vrijwilligers die zich al inzetten maar we hebben echt op alle fronten versterking nodig om de vereniging gezond te houden.

Heeft u andere vragen aan iemand?… Via de website kunt u bij bestuur verscheidene e-mail adressen vinden.

Sportieve groet,

Fred