Verslag Vierkamp deel 2 (Strijen, 03-11-2018)

Vierkamp deel 2, 03-11-2018 te Strijen

We verzamelde om 16.00 uur in de kantine van het sportcentrum te Strijen. Omdat er nog een zwemwedstrijd was in Sliedrecht was de groep niet zo groot. Alleen Hilda kwam vanuit Sliedrecht na 400 meter te hebben gezwommen door naar Strijen, waar ze nog 2 afstanden mocht zwemmen. We waren met 5 meiden (Bibiane, Fenne, Hilda, Maaike, Myrthe) en 3 jongens (Djek, Dylan, Ruben) alle 8 even enthousiast en gemotiveerd. De officials van de Duck waren Adrie, Fred en Nico.

Na het inzwemmen begon om 16.45 de wedstrijd. Hilda mocht als eerst het spits afbijten met 100 meter rugslag. Helaas geen persoonlijk record maar wel een mooie eerste plaats. Daarna waren de rest van de meiden aan de beurt met 100 meter wisselslag. Fenne zwom een ruim persoonlijk record en ook Myrthe zwom een mooie tijd, maar werd helaas gediskwalificeerd. Voor Maaike was de 100 meter wisselslag de eerste keer. Dat deed ze erg goed met een tijd van 1.46,27. Bibiane behaalde een mooie 2de plek met een tijd van 1.37,17. Daarna mochten de jongens laten zien wat ze in huis hadden. Voor alle 3 was het de eerste keer 100 meter wisselslag, erg spannend dus. Er werd dan ook door hen regelmatig gevraagd, wanneer ze dan eindelijk aan de beurt waren…. maar wachten duurt lang. Ook de jongens zwommen mooie tijden. Helaas werd Dylan gediskwalificeerd omdat hij niet met 2 handen tegelijk had aangetikt. Volgende keer beter Dylan! Ruben behaalde een mooie 2de plaats.

Na een aantal programmas wachten mocht Hilda de 200 meter wisselslag zwemmen en behaalde ook met deze afstand een 1ste plaats. Helaas geen persoonlijk record maar wel een mooie tijd. Daarna mochten Bibiane, Fenne, Maaike en Myrthe voor de 50 meter vrije slag. Voor Maaike was ook deze afstand de eerste keer en zwom een mooie tijd van 0.43,68. Bibiane behaalde een 1ste plaats en een klein persoonlijk record. Myrthe en Fenne zwommen iets boven hun persoonlijk record. Myrthe behaalde er toch een prima 2de plaats mee.

Als laatste waren de jongens aan de beurt met de 50 meter vrije slag. Ruben behaalde een 2de plaats met een klein persoonlijk record. Dylan zwom echt een dik persoonlijk record van wel ruim 14 seconden en Djek deed het ook erg goed met een verbetering van ruim 4 seconden. 

Goed gedaan jongens en meiden!!

Bedankt allemaal voor de gezellige en sportieve middag!

Bionda en Ester