Verslag Vierkamp deel 2 Rozenburg (06-01-2018)

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor de zwemmers is weer een feit. Na de kerstvakantie zijn we met 13 zwemmers, 2 ploegleiders en 4 officials verschenen in Rozenburg voor deel 2 van de vierkamp. Zoals verwacht is het weer even wennen om na twee weken geen training weer voluit te kunnen, maar de spirit zat er goed in en er werd dapper gestreden om elke druppel water!

Als eerste voor de Duck mochten Noa, Amy, Kyra en Kiki het spits afbijten met een estafette 4*50 meter vrij. Goed voor een eerste plaats met een verbeterde tijd voor de ploeg 2.41 seconden en een PR voor Noa met 0.2 seconden als startzwemmer.

Jasper kwam, nog net onder de 3 minuten, met de 200 meter schoolslag als 4e aan.

Natalya werd ook 4e met de 200 meter schoolslag maar bijna 16 seconden langzamer dan haar inschrijftijd. Zelf kon ze wel relativeren dat dit ook komt doordat ze maar 1 keer kan trainen vanwege school.

Ook een 4e plaats voor Mick op de 100 meter rugslag. Noa (7), Kiki(10) en Thelma(12) deden mee voor de meisjes.

Chris kon een gouden medaille ophalen voor de 100 meter vlinderslag met een verbetering van zijn PR met 1,01 seconden. Kyra deed mee voor de meisjes en werd helaas door de kamprechter beoordeeld dat ze met haar benen een andere slag gezwommen zou hebben. Een diskwalificatie tot gevolg.

Daniel wist een mooie zilveren medaille te winnen met de 100 meter wisselslag en een verbetering van zijn PR met 1,18 seconden! Bibiane(6) en Amy(12) kwamen uit voor de meisjes. Myrthe mocht voor haar klasse ook 100 meter wisselslag zwemmen en met een vliegende start zwom ze naar de gouden medaille toe!

Nico mocht aantreden voor 200 meter wisselslag en mocht daarmee een zilveren medaille toevoegen aan de prijzenkast. Voor de jeugd deden Jasper en Mick mee. Jasper had brons binnengesleept en Mick werd 6e. Noa(5) en Natalya(9) streden mee voor de dames.

50 meter vrije slag leverde Thelma een 10e plaats op met een verbetering van 0.86 seconden en Kiki een 11e plaats.

Chris mocht wederom een gouden medaille omhangen voor de 50 meter schoolslag met een verbetering van 0.85 seconden. Amy kon dit huzarenstukje evenaren en haalde een gouden medaille op met een verbetering van wel 7,68 seconden op deze afstand!!

Daniel zwom een 4e tijd op de 50 meter vrije slag maar wel een verbetering van 0,1 seconden. Kyra(4) en Bibiane(5) met een verbetering van 0,33 seconden kwamen voor de meisjes in actie.

Als laatste voor de Duck mocht Myrthe nog 50 meter vrije slag zwemmen. Helaas viel ze voorover net voor het startsignaal en werd ze gediskwalificeerd.

De eerste zit er weer op!

Josette en Fred