Verslag van de Regio West- kampioenschappen.

Het eerste weekend van de zomerkampioenschappen waren al gezwommen toen ik aan dit verslag begon. Ik had daarvoor Nico aan de telefoon  gesproken om de resultaten van jullie Duckers door te nemen.

Voor elke sessie was er een andere ploegleider omdat er niet heel veel Duckers aan de start verschenen.

Nu ook de officiële uitslagen allemaal binnen zijn kunnen we constateren dat er deze weekenden goed gezwommen is  met persoonlijke records op de lange 50 meter baan en tijden die dicht bij de inschrijftijden van een 25 meter bad  komen.

Het eerste weekend werd er gezwommen door Patrick, Mick, Jasper, Jari, Dylan en Mike bij de mannen, en Desny, Noa en Lenneke bij de vrouwen.

Lenneke kwam even tussen door zwemmen omdat zij het druk heeft met werk en studie. Maar ze was wel aanwezig  nadat zij een oproep had ontvangen.  Er waren limieten door haar  behaald en zij was dus start gerechtigd  bij deze Zomerkampioenschappen. Petje af, hier zouden meer zwemmers die een limiet hadden behaald een voorbeeld aan moeten nemen.

De medailles gingen deze naar Jari en wel zilver op de 50 vrije slag en brons op de vlinderslag. Maar er zat nog meer aan te komen. Zilver op de 50 meter rugslag. Dit was een verassing voor heel het deelnemersveld daar hij van start ging op baan twee en dus niet per definitie voor een podium plek in aanmerking kwam

Mike werd tweede op de 200 rugslag met een pr.  Maar geen medaille helaas, hij kreeg een AA diskwalificatie aan zijn zwembroek. Te vroeg gestart dus.

Ook waren er weer Duck functies voor officials dit weekend met een debuut voor Fred als starter met de elektronische zoemer. Allemaal bedankt voor dit weekend.

Het tweede weekend was bijna het zelfde ploegje zwemmers aanwezig in het bad te Dordrecht te weten Noa, Desny, Natalya en Misty bij de dames, en bij de heren Jari, Mike en Jort.

Laatst genoemde had de limiet voor de 200 vrije slag en de 400 meter horden. Horden? Ja,  want dat is hoe je de 400 wisselslag zwemt. Met hor(d)ten en stoten. Maar Jort liet zich niets wijs maken en deinsde niet terug voor deze afstand. Bovendien zwom hij volgens Nico een vrijwel perfecte race. Petje  af!!  De andere 400 werd gezwommen door Desny op de vrije slag. Ook zij liet zich niet gek maken en zwom een goed opgebouwde race. Noa was over de beide weekenden een constante factor als het ging om dicht bij de inschrijftijd te zwemmen. Zie daarvoor de uitslagen. Mike zwom de 200 wisselslag als eerste afstand op zondag en pakte een zilveren medaille. “De vlinder en rug gingen echt lekker. Maar ja, dan komt de school”aldus Mike. Aan het eind van de dag verdiende hij toch een niet verwachte gouden medaille op de 200 vrije slag. Een ruimschootse goedmaker voor de 200 rugslag van vorig weekend.

Ook dit weekend weer Duckers in “het wit”. Gertjan had het stokje van Fred overgenomen bij de start met de zoemer. Ook daarin scoort onze vereniging dus goed.

Alle ploegleiders wil ik bedanken en natuurlijk Yvon voor de inschrijvingen.

Rest ons dit seizoen nog één regionale wedstrijd op 17 juni en uiteraard de clubkampioenschappen zijn op 23 juni. Daartussen valt nog het NJJK van 15 t/m 18 juni voor de zwemmers met een limiet.

Bovendien staat er op 30 juni nog de zwemloop op het programma.

Natuurlijk zien we alle zwemmers aan de start bij de Clubkampioenschappen. Dus nog even goed te best doen!!

Tot dan.

Michel.