Verslag van de eerste Junioren-Jeugd wedstrijd in Sliedrecht.

Verslag van de eerste Junioren-Jeugd wedstrijd in Sliedrecht.

Op zaterdag 20 oktober gingen we naar Sliedrecht voor de eerste wedstrijd in het Junioren-Jeugd circuit. We waren met een klein groepje zwemmers van 10 personen. Bij deze wedstrijd zwemmen de meisjes/dames en jongens/heren door elkaar en worden de uitslagen per leeftijd opgesplitst.

Als eerste waren Hilda en Eveline aan de beurt, zij moesten 200m rugcrawl zwemmen. Hilda zwom een mooi pr en klokte 2.41.13 en bleek daarmee de snelste van haar leeftijd en dus een 1ste plek, Eveline eindigde als 2de, de race begon wat stroef maar langzaam ging het steeds lekkerder.

Vervolgens was het de beurt voor Kyra, Kim en Kiki op de 200m wisselslag. Kim werd 3de in een mooi pr van 3.05.92 en Kyra zat net boven haar tijd en werd 7de . Kiki maakte helaas een verkeerd keerpunt tijdens de rugcrawl en kreeg een diskwalificatie aan haar broek.

Voor Thelma was er als eerste afstand de 100m vrijeslag, ook zij net boven haar tijd en 6de.

Toen waren de jongens aan de beurt voor de 50m vrijeslag. Daniël 1ste in een nieuw pr van 32.80 die nog maar pas was verbeterd. Patrick werd 5de en zit nu onder de 30 seconden grens, ook hij een pr en wel 29.54. Jasper zwom net boven zijn tijd, maar eiste wel de 2de plaats op.

Voor de meisjes en jongdames stond er 50m vlinder op het programma, Bibiane, Kyra, Kim en Eveline zetten weer hun beste beentje voor. Bibiane een mooi pr en de 2de plek, 45.01, Kyra 3de met ook een pr: 39.42, Kim 6de met helaas geen pr deze keer en Eveline 1ste en maar nipt boven haar tijd.

Op de 100m rugcrawl die volgde mocht Patrick weer starten, helaas zat die 50vrijeslag nog in de benen en werd hij 2de maar zonder pr.

De volgende afstand was voor Hilda, 100m schoolslag: 1ste in een nieuwe beste tijd van 1.33.73. Haar vorige tijd was ook slechts 3weken oud. Het word spannend wie de progressiebeker dit jaar mag komen ophalen op de clubkampioenschappen!

Na Hilda waren Jasper en Daniël aan de beurt voor hun tweede afstand van vandaag, de 50m schoolslag. Daniël wel een medaille, 3de , maar geen pr deze keer. Jasper viste net naast het net en werd 4de.

Het laatste programma was voor de dames de 50m rugcrawl, het kostte de ploegleiding wel wat moeite om de dames zover te krijgen om te gaan starten, er liep wel een erg leuke jongen over het zwembad! Uiteindelijk lukte het Bibiane, Thelma en Kiki om naar de voorstart te gaan. Pr’s zaten er helaas niet meer in maar Bibiane kon nog wel een medaille gaan ophalen, zij was de snelste in haar leeftijd en Kiki (4de) en Thelma (7de).

Het was maar een kort programma omdat er niet veel zwemmers meededen, het was gelukkig wel gezellig met de groep. En gelukkig was Hanneke erbij om me te helpen, want alleen is het eigenlijk niet gezellig om te doen.

Op naar de volgende wedstrijd op 3november!

Groetjes Geraldine