Verslag van de 2e wedstrijd in de NZC van 12 januari 2019

Verslag van de 2e wedstrijd in de NZC van 12 januari 2019

Het jaar was slechts 12 dagen oud, en toch werd al de tweede wedstrijd van het jaar gezwommen. Er was pas een volle week getraind na de Kerstvakantie dus het was de grote vraag hoe de vorm van de deelnemers was.  De ploeg trad vrijwel compleet aan. Slechts Mike was afwezig.

De wedstrijd begon met de 4 x 100 m wisselslag estafette meisjes. Kim, Bibiane, Hilda en Kyra begonnen goed en hun tijd van 6.04.22 was een fractie boven de inschrijftijd.

Eén  van de te gezwommen afstanden was de 200 meter wisselslag. De heren waren de eersten die we aan de start zagen staan. Jesper was de allersnelste Ducker en de tweede in totaal. Maar Jari (2.22.04) en Dylan (2.31.97)  zwommen de eerste pr’s van deze wedstrijd. Erik complementeerde het viertal mannen .  Bij de junioren jongens stond slechts één Ducker aan de start, maar die deed het dan ook wel geweldig. En dus kan het jaar 2019 best wel eens het jaar van Daniël worden. Hij toonde vorige week al aan in een goede vorm te verkeren, en dat bleek ook nu. Hij zwom een dik p.r.( van 3.13.13 naar 3.04.17). Ook voor de junioren meisjes en voor de dames stond dit nummer op het programma. Bij de junioren ziet Kim  de 3- minutengrens naderbij komen. Haar pr staat nu op 3.04.98.  Ook Amy kan binnenkort een recordkaart verwachten (3.51.38), Tussen deze meiden in zat Kyra die een paar tienden van haar record verwijderd bleef. Geraldine was de snelste Ducker bij de dames. Bovendien won zij het brons. Lenneke tikte als vierde aan, gevolgd door Eveline, Leontine, Céline en Judith.

Een ander belangrijk nummer was de 200 meter vrije slag. Ook die stond voor de dames, meisjes senioren 2, jongens jeugd 2 en de heren op het programma. Dit keer waren de dames als eerste aan de beurt. Lenneke kwam op 100 meter nog als vierde door, maar wist zich uiteindelijk naar voren te zwemmen en zo beslag te leggen op het brons. Een nog sterkere tweede helft zwom Judith, maar haar eindsprint kwam net iets te laat om in aanmerking te komen voor een ereplaats. Céline, Kimberley, Geraldine en Rachel waren de overige Duckers. Bij de senioren meisjes stonden slechts twee Duckers op het startblok, te weten Hilda en Misty, maar beide meiden kwamen thuis met een medaille, resp. zilver en brons. Ook bij de jongens zagen we een medaillewinnaar. Jasper won zilver en Jort zwom met 2.29.13 een p.r. en beide jongens konden dus tevreden huiswaarts keren. Dat kon ook Jari, die verrassend deze afstand won in een p.r. van 2.02.24, gevolgd door Jesper zodat dit een één – tweetje werd voor De Duck. Dylan, Paco en Erik  zwommen deze afstand, maar zonder bijzondere tijden.

Op de 200 meter rugslag zagen we wat mensen aan de start staan die op deze afstand nog geen tijd hadden staan. Bij de meisjes beschikte alleen Noa over enige ervaring. Zij zwom nu zo’n drie seconde boven haar p.r. en dat is na een kerstvakantie en slechts een week training geen slecht resultaat. Kiki en Thelma debuteerden op deze afstand en Kiki verklaarde na afloop dat ze dit een leuke afstand vond. Ook bij de jongens zagen we geen p.r., maar Patrick en Mick zwommen deze afstand tegen het einde van de wedstrijd en hadden al de nodige arbeid verricht. Op de halve afstand, de 100 meter rugslag, zagen we de allerjongste jongens aan de start staan. Ruben, Dylan en Jay kunnen alle drie een p.r. kaart verwachten. Ruben en Dylan zelfs twee, want zij verbeterden zich op zowel de 100 m als op de 50 meter. Jay deed dat alleen op de 50 meter. Bij de meisjes zwommen Bibiane  en Fenne hun oude tijden uit de boeken. Maaike zwom op safe haar 100 meter rugcrawl en werd vijfde. Zij heeft nu ook een officiële tijd staan. De prestatie van Bibiane was goed voor een bronzen medaille. De vierde zwemster, Myrthe, startte helaas voor het fluitsignaal.

Natuurlijk werden er niet louter en alleen lange afstanden gezwommen. Het koningsnummer, de 100 meter vrije slag, staat wel in elke wedstrijd op het programma, zo ook hier. Het fraaie p.r. van Daniël heeft nog geen week gestaan, want ook deze wedstrijd verbeterde hij zich. Zijn nieuw p.r. van 1.10.16 was goed voor een dik verdiende zilveren medaille. Bij de meisjes was Kim onze snelste vertegenwoordigster, maar de records gingen naar Kyra, die de grens van de 1  minuut  20 seconde eindelijk slechtte en Amy zwom haar tweede record van deze middag.

Wat de schoolslag betrof stond de 200 meter niet op het programma en geen Ducker treurde daarom. Wel stond de 100 en de 50 meter op het programma. Op de 100 meter bij de jongens zagen we Jasper en Jort aan de start staan. Jasper bleef slechts 0.02 sec. verwijderd van zijn beste tijd ooit. Jort had iets meer tijd nodig. Bij de meisjes stonden ook nu Hilda en Misty aan de start en zagen we hetzelfde beeld als dat we bij de jongens zagen.  De niet geheel fitte Hilda  zwom slechts 0.04 seconde boven haar p.r. en Misty deed dat met een marge van slechts 0,5 sec. Op de halve afstand  zwom Rowan 0.2 seconde van zijn oude tijd af. Paco en Erik zetten ook hun beste beentje voor. Bij de meisjes zwommen Bibiane en Myrthe dezelfde tijd van 0.49.37. Voor Bibiane betekende dat een p.r. en een bronzen medaille. Myrthe kreeg van de jury een B-tijd toegewezen. Fenne zwom eveneens een p.r. Maaike zwom een fractie boven haar p.r. Bij de jongens zagen we eveneens p.r.’s Jay zwom op deze korte afstand een dik p.r. en was de snelste Ducker. Ook Ruben zwom zijn oude tijd uit de boeken en Dylan heeft nu ook een officiële tijd staan. Bij de dames zagen we een déja vu. Leontine is nog steeds, of moeten we zeggen weer,  de snelste Brielse dame. Rachel, Kimberley en Eveline volgden op eerbiedwaardige afstand.

Uiteraard ontbrak ook de vlinderslag niet op het programma. Alleen de 100 meter  stond op de rol. Bij de dames zwom alleen Eveline een p.r., maar dat stond dan ook best wel lang. Geraldine was de snelste Ducker met een vierde plaats. Zij werd gevolgd door Lenneke, Eveline, Rachel, Céline en Judith. Bij de jongens zagen we twee dikke p.r.’s . Mick was de snelste Ducker en verbeterde zich tot 1.16.52. Maar de grootste sprong voorwaarts werd gemaakt door Patrick, namelijk van 1.32.94 naar 1.20.88. Bij de heren leek Jesper op weg naar de overwinning en een p.r., maar een totaal mislukt laatste keerpunt leverde enige boosheid en diskwalificatie op. Zodoende ging Jari er nu met het zilver vandoor. Jij had daar wel een p.r. voor nodig (1.03.63). Dylan zwom zich daardoor in de punten. De broederstrijd tussen Paco en Rowan werd in het voordeel van eerstgenoemde beslist. Verrassend was de overwinning voor Noa bij de meisjes jeugd 2. Kiki had nog geen tijd staan en heeft deze wedstrijd twee maal haar debuut gemaakt. Thelma zwom op het eind van de wedstrijd een p.r. (1.46.05) en dat is knap te noemen.

Ook nu werd de wedstrijd besloten met estafettes. Op de 4 x 100 meter wisselslag zwommen  Jasper, Jari, Jesper en Dylan namens De Duck. Zij persten er gezamenlijk een tijd uit van 4.20.92. Bij de dames zagen we zelfs twee ploegen uit Brielle aan de start staan. Dit op de 4 x 50 m vrije slag. De eerste ploeg bestond uit Judith, Lenneke, Céline en Eveline.  Voor De Duck 2 traden Leontine, Kimberley, Rachel en Geraldine klaar voor hun wedstrijd. Beide teams gaven elkaar niet veel cadeau, maar het is heel lang geleden dat De Duck twee ploegen aan de start had staan. Misschien was dit zelfs wel een primeur.

Aan inzet heeft het deze keer zeker niet ontbroken, wat ook uiteindelijk de einduitslag in deze competitie mag zijn. De ploegleiding dankt jullie dan ook voor jullie inzet.

Michel, Bionda en Nico