Verslag ONK Masters Lange baan 3-6 mei 2018

Verslag ONK Masters Lange baan 3-6 mei 2018

Het is alweer een tijdje geleden dat een aantal masters richting Den Haag gingen voor de Open Nederlandse Master Kampioenschappen.

Vrijdagochtend begon het voor de Duck. Lenneke stond als eerste voor de Duck aan de start. Zij zwom de 400 vrij in een nette tijd van 5.33.94 een stuk sneller dan de laatste keer in Dordrecht.

Niet veel later was het de beurt aan Kimberley. Ze had er heel veel zin in en zei voordat ze ging starten; dit toernooi ga ik alles verbeteren. Haar eerste afstand was de 100 school, ze tikte aan in 1.37.43 een heel dik PR, maar ook haar tussentijd was een PR! Aan dezelfde afstand deed ook Geraldine mee zij tikte aan in een derde tijd van 1.30.31. Eerste brons is binnen!

We gaan verder met de middagsessie. De groep was al een stukje groter geworden. Rachel had zichzelf voor de 200 vlinder opgegeven. Dit was haar aller eerste keer in een 50m bad, ze tikte aan in een tweede tijd 3.15.90. Jesper z’n doel was net als vorige keer weer overall eerste te worden, op de 50 rug lukte dit in een dik pr van 28.65. Kimberley en Geraldine zwommen deze afstand ook, Kimberley een pr en Geraldine een mooie tweede plaats in een verschil van 0.05 met de derde. Dan het koningsnummer 100 vrij! Voor de mannen Jesper en Erik. Jesper had het een stuk zwaarder dan korte baan en miste zijn keerpunten, toch zwom hij een klein PR. Voor de dames Kimberley, Lenneke en Leontine. Kimberley een pr 1.11.53, Lenneke sneller dan vorig jaar 1.09.84 en Leontine moest toch wel weer wennen aan lang bad. Niet veel later stond zij alweer aan de start voor de 200 wissel, samen met Geraldine. Geraldine haalde een mooie derde plak binnen. Voor de heren stond Erik aan de start en tikte aan in een tijd van 3.01.21.

Verder met de volgende dag de 4×100 vrij. De dames mochten als eerst, want sinds dit jaar hebben we zoveel zwemmers dat we een dames en heren team hebben. Het team bestond uit Lenneke, Leontine, Judith en Geraldine. Het was even spannend maar toch zijn ze derde geworden. Voor de heren kwam Ruud en Michel naar Den Haag. Het team; Michel, Ruud, Jesper en Erik ook de heren derde!

Voor de middag beginnen we met de 50 school natuurlijk kunnen we hier Leontine, Geraldine en Rachel verwachten. De zussen werden 2de en 3de  en iedereen bleef dichtbij z’n tijd, Rachel zwom nog een pr en Kimberley eigenlijk ook maar startte te vroeg, waardoor zij DIS achter haar naam zag staan. Voor de mannen een verrassende selectie. Jesper en Erik, beiden mannen mooie tijden en Jesper op de korte en lange baan. 32.94! We gaan over op wat langere afstanden de 200 rug. Geraldine was hier de enige ducker op. Ze finishte in een tijd van 2.52.91, helaas net 4de maar wel een pr!

De 100 vlinder was een medaille afstand. Jesper 1 en 2de overal achter Ensger (Nederlands kampioen). Erik 3de net als Rachel, Judith had het zwaar en zakte de tweede baan helemaal in. Dan de laatste persoonlijke afstand voor vandaag 200 vrij. Lenneke, Kimberley en Judith deden hier aan mee. Judith had nog haar vlinder in haar armen, maar zwom een prima tijd 2.36.21, Kimberley en Lenneke werden hierbij gecoacht door Nico H. beiden haalde ze hen tussentijd en eindtijd in een pr. Kimberley 2.39.43 en Lenneke 2.35.23.

Dan de 4x 50 wissel hierbij hadden we weer dames en heren teams. De dames; Geraldine, Leontine, Lenneke en Rachel. De heren Nico, Gertjan, Jesper en Erik. Beiden de vijfde plaats.

De laatste dag! Veel vermoeide gezichten, maar gelukkig korte afstanden. Om te beginnen de 4x 100 wissel met een gemixt team; Geraldine, Rachel, Jesper en Nico met maar een paar tiende verschil tweede!

Dan gaan we verder met wat sprintwerk de 50 vrij. Voor de mannen Jesper 25.20 PR en eerste! En erik 29.19. Bij de dames Rachel 34.43 PR! Geraldine 31.37, Judith 31.35, Lenneke 32.50 en Kimberley 32.86 PR! Dan de 50 vlinder, ook hierbij vielen er een aantal PR’s. Om te beginnen met Nico 33.41 dik PR. Jesper 1ste en Erik helaas erboven. Dan bij de dames; Lenneke was boos van haar 50 vrij en maakte dit goed met een tijd van 34.92 PR! Kim ook een dik PR 39.93. Rachel miste 0.02 voor een pr. Als afsluiting van de persoonlijke afstanden de 100 rug. Hierbij kwamen Judith en Geraldine aan de start. Helaas allebei erboven, maar wel een prima tijd.

Als afsluiting de 4x 50 vrij beiden teams zetten nog alles op alles. Voor de dames Lenneke, Rachel, Judith en Geraldine helaas vierde en de heren Gertjan, Erik, Jesper en Nico ook vierde.

Iedereen bedankt voor het gezellige weekend en tot volgend jaar korte baan!