Verslag NJK 800/1500 kb (Amsterdam, 27-10-2018)

Amsterdam 27 oktober!

Het is zover! Omdat ik op 15 september in Vlaardingen het limiet heb gehaald voor 800 meter, mag ik vandaag naar Amsterdam om de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) te zwemmen. Voor de jongens staat de 1500 meter op het programma en voor de meisjes de 800 meter vrij. Het was dus niet zo druk als bij de competitie.

We gingen al vroeg op weg naar Amsterdam, het Sloterparkbad, met een tussenstopje bij Nico van Maanen. Gelukkig is hij mee gegaan als official, anders had ik niet mogen zwemmen.

Eenmaal aangekomen splitste onze wegen, Nico ging naar de juryvergadering en ik naar de kleedkamers. Eerst nog lekker ingezwommen en proefstarts gemaakt alles voelde goed en lekker aan.

Bij deze wedstrijd was het op marcheren van de officials met muziek. De scheidsrechters, starters en kamprechters werden aan ons voorgesteld via de speaker. De wedstrijd begon met de jongens 1500 meter en ik begon met wachten. Vijf series van ongeveer 18 minuten. Daar wordt je wel zenuwachtig van! Stijf van de zenuwen mag ik naar de voorstart. Heb ik alles mee? Bril, badmuts en bidon in mijn tasje! Bij de voorstart nog even wachten op de finish van de laatste serie jongens en de prijs uitreiking van alle jongens.

Mijn moment!

Van de regie mogen we naar de startblokken lopen. Tenue en slippers uit. Zwembril op zijn plaats! Nog even lekker natgooien met water uit de emmer. Daar gaan we! Ik mag het startblok op, ik mag eindelijk gaan zwemmen. Het zwemmen ging goed! Na het zwemmen was ik heel erg moe en ik kon niet meer. Maar ik had wel een hele goede tijd. Ik had een pr van 3 seconden ik had een tijd gezwommen van 10.37.87. Ik heb mij op de 12e plaats gezwommen. Er was gelukkig nog ruimte om uit te zwemmen. Dat heb ik ook heerlijk gedaan. Het was een mooie ervaring.

Nico dank je wel.

Groeten Hilda