Van de voorzitter

Beste allemaal,

We zijn nu alweer een maandje begonnen met de trainingen en de eerste wedstrijden zijn ook weer geweest.

Met de polo zijn we nu een startgemeenschap begonnen met Scom/Zeehond. Voordeel is dat elk polo lid kan spelen op zijn/haar niveau en dat we makkelijker teams kunnen vormen. Het is ook leuk om op maandag en vrijdag weer een vol zwembad te zien met bijna alle trainingen. Bij de meisjes op vrijdag zou het gewenst zijn als er meer leden bijkomen. Helaas heeft het vormen van de startgemeenschap ook leden gekost die dit niet zagen zitten om welke reden dan ook. Uiteraard betreuren wij dit als bestuur en polo trainers maar we zijn er wel over eens dat het toch geen alternatief was om apart te blijven. Dan hadden we het niet vol kunnen houden. Wel is het erg belangrijk dat er ouders beschikbaar worden om met de wedstrijden mee te helpen. Een W-opleiding (tafelaar) is niet te moeilijk maar wel heel erg nodig om de teams hun wedstrijden te kunnen laten spelen, daarnaast hebben we ook scheidsrechters nodig. We kunnen dit niet alleen laten afhangen van de andere deelnemers in de Startgemeenschap.

Bij de zwemafdeling komt ook alles weer op gang. Trainers, ploegleiders, officials, tc en vrijwilliger coördinator zijn weer volop bezig om de zwemmers op en top te laten deelnemen met de wedstrijden. Ploegleiders hebben we genoeg maar we moeten ook officials leveren voor de wedstrijden om mee te mogen doen. Er is nu een kleine ploeg met officials die ingezet wordt, maar ook die kunnen wel eens niet en dan wordt het voor Elisabeth moeilijk om alles rond te krijgen, waardoor het voor de Duck weer lastig wordt om deel te nemen aan de wedstrijd. Uit eigen ervaring weet ik dat je langs het bad meer ziet dan op menig tribune dus vragen we ouders om official te worden. (of anderen van minimaal 16 jaar)

Belangrijkste van dit jaar is de lifeguard. Bij elke training of wedstrijd in Dukdalf/Bres van de Duck of Startgemeenschap ScomZeehondDuck moeten er minimaal 2 mensen langs de badrand aanwezig zijn, die de lifeguardtraining hebben gevolgd welke door het zwembadpersoneel gegeven wordt. Ik ben als voorzitter echt supertrots dat er voor zaterdag 13 oktober al ruim 20 deelnemers zijn die zich hebben opgegeven om de training te volgen. Daarna komt het indelen van de toezichthouders op alle uren dat we gebruik maken van het water. Het meest ideaal is dat degene zelf kan zwemmen in het uur dat de persoon normaal zwemt en dan misschien een ander uur ( of half uur met iemand delen) als toezichthouder wil fungeren. Zo kunnen we elkaar helpen. Belangrijk is dat als er geen twee gekwalificeerde toezichthouders zijn ons op dat moment de toegang tot het zwembad kan worden ontzegt.

We zijn goed bezig met zijn allen!! Als iedereen zijn/haar steentje bijdraagt  kunnen we als vereniging goed en veilig functioneren.

Met sportieve groet,

Fred