Tweede verslag Regio West competitie van seizoen 2018-2019

Voor ik met het verslag van deze wedstrijd begin. Op 12Januari hebben we onze eerste grote wedstrijd alweer, de NZC. Dus het kan geenkwaad om in de kerstvakantie je conditie zelf een beetje op peil te houden door wat te zwemmen, fietsen of een rondje hard lopen. Succes hiermee.

Het inzwemmen begon om 1300 uur maar in de ochtend van deze zaterdag 1 december kreeg ik al verontrustende telefoontjes met afmeldingen van drie zieke zwemmers.

Dit resulteerde helaas in het moeten opgeven van twee estafettes en geen enkele zwemmer in meerdere programma’s.

Myrthe heeft nog geprobeerd in een estafette met oudere leeftijd mee te laten zwemmen maar dit werd door de jury afgewezen.

Op naar de wedstrijd, voor Dylan en Ruben hun eerste deelname aan een competitie wedstrijd en gelijk een 4x 50 wisselslagestafette.  Fenne zwom als start zwemster in de plaats van Bibiane de rugslag met een pr van 4 seconden. Er waren nog even wat vragen over welke slag wie moest zwemmen daar de wisselslag toch een andere volgorde heeft dan wat we nu te horen kregen van Michel? 
Klopt, individuele ws gaat als volgt: vlinderslag, rugslag, schoolslag en borstcrawl. 
Daarentegen bij de estafette is het lastig als je niet met de rugslag zou beginnen i.v.m. de overnamen. Dus: rugslag, schoolslag, vlinderslag en borstcrawl.
Daarentegen bij de estafette is het lastig als je niet met de rugslag zou beginnen i.v.m. de overnamen. Dus: rugslag, schoolslag, vlinderslag en borstcrawl.

Met genoeg zelf vertrouwen werd de borst nat gemaakt met het water dat in een emmer naast het startblokstond. Omdat Dylan als laatste aan de beurt was stelde hij dit nog even uit, toen Myrthe in het water lag voor de vlinderslag klom Dylan op het startblok maar realiseerde zich na enkele seconden dat hij zijn borst nog nat moest maken. Van het startblok, borst nat, terug op het startblok een mooie overnamen en een snelle 50m vrije slag. Als trainer is het top om dit kopieergedrag dat ze zien bij de oudere zwemmers mee te maken.

Tweede estafette 4x 50 vrijeslag met Noa, Thelma, Kiki, enKyra een pr van 3 sec naar 2.15.58 dit was voor Noa haar eerste afstand van de vijf van vandaag.

We konden dus helaas niet starten in programma nummer drie, vier, achttien en achtentwintig.

Bij de dames en heren werden tijden neergezet die bij de aankomende Master wedstrijd zullen worden gebruikt voor de inschrijvingen. Mike pakte twee medailles, zilver en brons. Noa zilver en Hilda brons op de 100ws.

Het was weer een drukke bedoeling met acht verenigingen in één bad maar alles is vlekkeloos verlopen en met de elektronische tijdwaarneming ook leuk voor de ouders op de tribune.

Kim moest na deze wedstrijd nog een partijtje waterpolo in Alblasserdam, in Papendrecht zwom zij een dik pr op de 200m vrijeslag van 13seconden.

Jort was ook weer goed voor twee persoonlijke records. Ik denk dat hij voorbeeld geeft nu hij ook als assistent trainer langs de badrand staat.

Kyra en Mick hadden de concurrentie al vleugellam gemaakt, dit was al wel in het eigen dorp maar toch hielp dit om persoonlijke records te zwemmen.

De jongste zwemmers maakte de grootste progressie, Fenne de 100 vrij van 2.14 naar 1.48.37 toppie en een eerste tijd op de 50 vlinderslag1.00.17.

Myrthe met een krachtige beenslag van 1.25 naar 1.23. en op de vlinderslag twee seconden naar 51.93 en dit had nog sneller gekund als Myrthe de concurrentie links en rechts iets minder in de gaten had gehouden. Goed gedaan.

De vlinderslag was lood zwaar voor Dylan nog iets te hoog gegrepen maar een knappe prestatie in een tijd van 1.11.50 helaas geen officiële tijd door een diskwalificatie. 100 Vrije slag met een twijfel bij het eerste keerpunt “ja ik zag dat naast mij een heel vreemd keerpunt werd gemaakt dus ik wist het even niet meer” aldus Dylan. Knap gedaan van 2.31.66 naar 2.04.03.

Ook Ruben zwom volle bak op die 100m van 1.49.39 naar1.46.32. bij de vlinderslag een eerste tijd dus ook een pr kaart 1.03.07.netjes gedaan.

We zaten met de ploeg verdeeld over twee banken met daar tussen de deur naar de kantine, dit bracht veel kou mee het bad in bij iedere opening. Eigenlijk wel aangenaam maar Misty had dit opgelost door lekker weg te kruipen in de dik gevoerde jas van haar moeder. Er waren ook weer ouders die een functie hadden om deze wedstrijd mede mogelijk te maken.

Er waren ook weer ouders die een functie hadden om deze wedstrijdmede mogelijk te maken. Elisabeth bij de jury, Gertjan als starter, Adrie en Nel als tijdwaarnemers. Daar Nel op tijdwaarneming baan 1 stond had ze tussen de series door genoeg te kletsen met diverse zwemmers die bij de voorstart kwamen staan.  Het was weer gezellig bijkletsen.

Nog een paar weken trainen en dan genieten van de feestdagen.

Zwemmers bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet, ik begreep van de zwemmers dat het water een beetje stroperig aanvoelden maar daar had de concurrentie ook last van. Dan gaan we in het nieuwe jaar maar een paarkeer met t- shirt zwemmen. Lijkt mij een goed idee.

We zijn één plaats geklommen in deze poule zonder de drie estafettes dus volgende wedstrijd in deze competitie hoop ik dat we alleskunnen bezetten en nog meer punten kunnen pakken.

Iedereen die heeft deelgenomen heeft van Yvonne de uitslagen ontvangen, ook terug te vinden op de site van de vereniging.

Bionda en Michel