Spetterend slot clubkampioenschappen ZV de Duck!!!

Zwemvereniging “de Duck” viert dit jaar zijn 40 jarig bestaan. Ter ere van dit feestelijke feit was er op vrijdag 23 juni  tijdens de clubkampioenschappen een spectaculaire loterij georganiseerd.

Bijna alle zwemmers van de vereniging namen deel aan deze wedstrijd.

De jongste zwemmer was zeven jaar en de oudste 63 jaar jong.

Er is begonnen met een estafette waar zowel de kleinste als de snelste zwemmers van de vereniging aan mee zwommen. Door het grote aantal inschrijvingen waren er vijf estafetteploegen samengesteld.

Hierna werden alle slagen individueel in 50 meters gezwommen, de kleinste zwemmers mochten de vlinderslag overslaan maar als je al iets ouder was en toch nog niet zolang zwemt moest je aan de bak en dat hebben de zwemmers met verve laten zien.

Naar aanleiding van de gezwommen tijden over alle slagen werd er een finale gezwommen in drie leeftijds categorieën met vijf zwemmers.

Zij moesten de 100 meter wisselslag zwemmen hieruit kwamen de nummers      1-2-3   in aanmerking voor een medaille.

 

Meisjes jeugd 1 en later: Noa Goud, Julia Zilver en Desny Brons.

Jongens junioren 3 en later: Jort Goud, Chris Zilver en Patrick Brons.

Meisjes/dames jeugd 1 en eerder: Céline Goud, Misty Zilver en Lenneke Brons

Jongens/heren junior 4 en eerder: Jesper Goud, Mike Zilver en Jari Brons

 

Als slot nogmaals een estafette, hoe sneller de eerste estafette was gezwommen des te meer zwemmers alleen met hun armen mochten zwemmen om het iets moeilijker te maken.

Duck 2 was de winnaar overall zij kregen allemaal een lootje voor de loterij die als afsluiting van de clubkampioenschappen werd gehouden en mede mogelijk was gemaakt door Bionda en Joehoe Nel.

Deze loterij was gesponseerd door verschillende ondernemers.

Plus John Bos Brielle,  Knipshop Oostvoorne,  D.A drogist Brielle,  Fysio Ymke Goudswaard, Schoenmaker Deurloo,  Brunotti Oostvoorne,  Oma,  Bloemmist Dick Hagenstein,  SportStarZ,   Tw-ice,  WL Computers,  Vrijbloed Advies Tinte,  JJ Sport Brielle,  Foetsie Pedicure Oostvoorne,  Saskia Heijndijk,  SportEmotion,  Debby v Leeuwen, Michel, Schoonheidssalon Beautique Oostvoorne,  Dick & Josée,  Expert,  Knuffel en Co en als klap op de vuurpijl zeker voor de zwemmers een T-shirt van de K.N.Z.B. gesigneerd door Ferry Weertman winnaar op de 10km zwemmen op de Olympisch spelen in Rio 2016.

Dit shirt is gewonnen door Jasper. En hij was er blij mee.

Heel deze avond was niet mogelijk geweest zonder de vrijwilligers die zich hebben ingezet en daarvoor weer HARTELIJK DANK.

Wil je ook iets doen binnen de vereniging schroom niet en laat het weten aan één van de bestuursleden want zonder jullie hulp word het steeds lastiger om de vereniging draaiende te houden dus MELD JE AAN voor één van de taken binnen de vereniging.

 

Wij wensen alle leden een fijne vakantie toe en tot in augustus.