Laatste verslag Regio West in B -Poule.

Inderdaad dit is het laatste verslag van deze competitie in de regio en in de B -poule omdat we gaan promoveren naar de A- poule, GEFELICITEERD zwemmers en trainers en klokkers, scheidsrechters en  alle vrijwilligers binnen de vereniging.

Het was geen makkelijke klus dit seizoen om alle afstanden steeds opnieuw bezet te krijgen met drie zwemmers die voor de punten moesten zorgen maar het is ons wel gelukt met wat passen en meten.

Iedereen was super gemotiveerd deze dag omdat een promotie plaats te verdienen was daarbij waren er ook veel estafettes met zelfs acht zwemmers, en dat brengt toch de individualist die een zwemmer eigenlijk wel is even naar het team gevoel en met wel hele mooie tijden.

De eerste estafette was er zo één, een clubrecord bij de 4x 50m vrijeslag m./j. junioren 4 en later voor:  meisjes/jongens onder de 15 jaar (MJO15) en tevens onder de 17 jaar.  Deze tijden waren niet meer gezwommen sinds 2012 en 2014 beide stonden boven de 2 minuten. Knap werk Natalya, Jeroen, Desny en Jasper 1.57.89.

Toen de 8x 50 meter wisselslag dames en heren all-in inschrijftijd 4.20.26 minuten eindtijd op het scorebord 4.18.27. Dylan kon nog steeds niet geloven dat hij aan deze tijd had bijgedragen in de discipline schoolslag “moet ik echt schoolslag, zwemt er dan niemand sneller?” nee Dylan jij was de snelste.

Individueel zijn en ook weer veel  PPRRRRRRR’s geroepen door Nel soms een kleine prrr,prrr maar vaak een overtuigende PPRRRR.

Voor de uitslagen kunnen jullie kijken op de site wel wil ik nog even het persoonlijk record van Daniel te spraken brengen op de 50m rugslag. Daniel was helemaal klaar voor deze afstand hij wist hoeveel slagen hij moest maken na de vlaggetjes en op de rug blijven tot de finish, dat zou goed komen. Hij wist ook dat na deze afstand zijn neefjes hem op kwamen halen om naar de duikschool te gaan ja, dan hebben we het niet over de duikplank van 3 of 5 meter maar het duiken waarbij je lang onderwater blijft en allemaal oefening moet uitvoeren en om straks als Kikvorsman wel een uur onder water kan blijven.

Om het even kort te houden onze wedstrijd liep 20 minuten uit dus zijn neefjes stonden in de kantine te kijken welke prestatie Daniel hier op de 50 meter rugslag zou laten zien, hierdoor extra gemotiveerd. De start was krachtig met een mooie onderwaterfase direct daarna ging het arm tempo snel omhoog en dat bleef zo ook op de baan terug en dus een prachtige eindtijd van 42.52 een persoonlijk record van drie seconden. Een highfive met de ploegleiding en jaaa ik wist dat ze stonden te kijken dus ik moest wel hard zwemmen. Top gedaan knul.

Tijdens de jury wissel kwam de voorlopige stand op het elektronische tijdwaarneming bord te voorschijn, nog steeds een tweede plaats en een voorsprong van 80punten. Maar we waren pas op de helft van de wedstrijd dus….

Thelma verscheen bij de wedstrijd met een enkel blessuren na het inzwemmen ging alles nog oké maar de 100vs deed geen goed, na het intapen met een koucompressie ging het weer wat beter en was het dapper dat Thelma ook de 100m schoolslag wilde zwemmen. Petje af.

Programma 119 en 120 waren de laatste estafettes.

119 de 8x 50m vrijeslag gemengd all-in met opnieuw een clubrecord die uit de boeken werd gezwommen van 3.47.28 in 2015 naar 3.41.87 dit jaar 2017 met ook hier een pr voor de start zwemster.

120 de 4x 50m wisselslag gemengd naar een verpulvering van het clubrecord uit 2006 van 2.30.31 naar 2.26.96 minuten.

De aanmoedigingen van de zwemmers de er nog waren en zeker van het publiek heeft zijn steentje in deze zeker bijgedragen.

Helaas waren de meeste zwemmers al weg toen de eindstand in de B -poule bekend werd gemaakt met een welverdiende tweede plaats voor Zv de Duck.

Een promotie, een beker en iets minder gezond een paar rolletjes snoep, deze liggen in de kast van de vereniging voor de zwemmers die al weg waren wat natuurlijk wel jammer was.

Joehoe Nel, Nico en Michel