Eerste verslag Regio West competitie van seizoen 2018-2019

Twee weken terug is er een e-mail rond gestuurd naar alle Duckers om een buurman, buurmeisje, neef, vriendinnetje enz… uit te nodigen om een paar proef lessen te komen nemen bij de vereniging.

Dit was niet zomaar een initiatief maar om meer leden te krijgen binnen de vereniging en dan met namen zwemmers die door zouden kunnen stromen naar het wedstrijdzwemmen.

Afgelopen zaterdag was er het trieste bewijs dat we twee estafettes buiten mededinging hebben gezwommen en op individuele programma’s maar één zwemmer konden opstellen.

Door de ziek melding van Patrick (beterschap) nog meer punten verlies.

Ester de moeder van Fenne heeft vandaag haar tweede ronde als ploegleider achter de rug en weer veel informatie tot zich genomen, nuttig voor bij welke wedstrijd dan ook.

Denk je nu als ouder dat is misschien ook iets voor mij of een andere taak willen vervullen binnen de vereniging laat dit dan even aan de voorzitter weten.

We hebben nog steeds handen te kort dus ….

De wedstrijd:

Begon een kwartiertje later daar de elektronische tijdwaarneming niet mee wilde werken, dit hadden we nog niet eerder mee gemaakt in Papendrecht.

De eerste estafette was gelijk een mooie verbetering van de tijd door Bibiane, Myrthe, Daniel v D en Jay in de klasse minioren 6 en later.

In de daarop volgende estafette nam Daniel v/d K de plaats van zijn broer Patrick in en als we dan kijk naar de eindtijd ten opzichten van de inschrijftijd is er maar een seconde verloren gegaan dus petje af mannen.

Estafette 4x 50m dames senioren 2 en later waarin alleen Misty de Senior was, aangevuld met Kim als start zwemster gevolgd door Noa en Hilda. Slechts één seconden boven de inschrijftijd.

Als jullie elders op de site de uitslagen bekijken komen we tot de conclusie dat er goed gezwommen is bij deze eerste wedstrijd in competitie verband, en dat er zwemmer(tjes) zijn die een afstand voor het eerst hebben gezwommen.

Dat er ook bij vooral de jongeren deelnemers van onze vereniging mooie progressie is gemaakt met soms wel meerdere seconden.  Knappe prestaties.

Dat ook de oudere garde weer voor punten heeft gezorgd.

Dat al met al heeft iedereen weer goed zijn best gedaan in groepsverband (vereniging) als individueel.

Dat Jort zich dit seizoen opnieuw bij de wedstrijdploeg aangesloten heeft om punten binnen te halen bij de belangrijke wedstrijden zoals deze en de nationale zwemcompetitie, dat is gelukt en daar zijn we blij mee.

Dus leden zorg ervoor dat er nieuwe aanwas komt om de estafettes en de individuele programma’s goed bezet te krijgen.

Op naar zaterdag 6 oktober voor de NZC.

Ester, Bionda en Michel