Eerste RW competitie verslag van dit nieuwe seizoen.

Het inzwemmen was voor iedereen gesneden koek daar er heel de week al aandacht aan was gegeven 200bc – 100rs – 100ss – 2x 25vs – 100ws en 2x de slag van de wedstrijd met aandacht bij het uitvoeren van de keerpunten.  Een paar keer starten en iedereen was er klaar voor.

De estafette 4x 50m vrijeslag met Noa, Desny, Julia en Hilda was direct een tijd verbetering te opzichten van de inschrijftijd.

Daniel, Chris, Mick en Matthijs kwam net boven de inschrijftijd uit in 2.34.73 op de 4x 50m wisselslag.

Dat er in de poule-A door onze vereniging werd gezwommen hadden we zelf vorig seizoen bereikt.

Daar wij dit seizoen niet alle plaatsen bezet kunnen krijgen in alle leeftijden is het moeilijk om mee te draaien aan de top.

Laten we niet vergeten dat we een kleine vereniging zijn en zeker niet slecht hebben gepresteerd. Er zijn wel weer nieuwe zwemmertjes lid  geworden dat heeft even tijd nodig dus het komt wel weer goed.

Met twee keer een eerste plaats en dus 16 punten was Mike de snelste van zaterdag op de 200ws en de 200m vrijeslag met twee clubrecords. Top gedaan.

De zwemmers die een persoonlijk record zwommen deden dit ook gelijk met verve in seconden en niet alleen een paar honderdste.

Jesper heeft ook door zijn blessurepijn heen gebeten met inzet voor de vereniging.

Voor alle overige uitslagen zie de site.

Het is altijd weer even wennen aan die grote startblokken maar zwemmers petje af voor jullie prestaties waar we soms door het rumoer en piep stemmetje van de startster te laat te water doken wat helaas een diskwalificatie opleverden.

Was het nou petje af of op het laatste moment korte broek uit trekken als je al op het startblok staat. De mensen die het hebben gezien moesten wel lachen en de rest mag nu gissen wie deze zwemmer was….

We noemen ook geen naam van de start zwemmer bij de laatste estafette, te vroeg en te laat weg, te diepe onderwaterfase, slag ritme kwijt, enz… gelukkig hebben de andere drie zwemmers zich daar niets van aangetrokken zij zwommen allemaal onder de 25 seconden.

Volgende keer zonder rode bil maar wel met concentratie op het startblok.

Bedankt allemaal op naar de NZC in Alblassedam en de RW deel twee op zaterdag 28 oktober.

Joehoe Nel , Nico en Michel