Ed de Wit als 7e gefinished op WK triatlon in Rotterdam!

We hebben Ed gevraagd hierover een stukje te schrijven:

“Oké. Ik ben vorig jaar Nederlands kampioen geworden op de Triathlon OD (Olympic Distance) in mijn age Group 65+.

Mocht daardoor dit jaar, 17 september j.l., mee doen met het Wereldkampioenschap en werd zowaar nr. 7 van de wereld. Beide wedstrijden waren in Rotterdam.

Dat moest ik toch allemaal ook aan Joke kwijt; mijn triathlon zwemtrainer van de Duck.

Kijk als Joke iets vraagt, Ik ken dat van de trainingen, dan was een “ja maar….” er niet bij. Geen discussie mogelijk. Dus vandaar dit stukje met ik denk voor Joke en ook de vereniging wellicht wel een verrassend slot.

De triathlon OD betrof kort samengevat 1500 m zwemmen in de Rijnhaven, vervolgens 40 km fietsen; de Erasmusbrug, Willemsbrug, Brienenoordbrug nog een keer de Willems- en Brienenoordbrug over en tenslotte vanaf de Parklaan 2 ronden van 5 km hardlopen door het park bij de Euromast en de finish bij de veerhaven.

Bij deze wedstrijd is stayeren bij het fietsen verboden. Minimaal 10 meter afstand moet je houden met de voorligger. Inhalen binnen moet binnen 30 seconden plaatsvinden en word je ingehaald dan moet je je binnen 5 seconden laten afzakken naar die afstand van 10 meter.

Ja boeije, zal je zeggen.

Daar heb je zeker gelijk in ! Maar ik vertel dit niet voor niks.

N.l. bij de Elite wedstrijden c.a. met Wereldbekerwedstrijden, Kampioenschappen, maar ook Olympisch spelen, is de 40 km gewoon een stayerwedstrijd. Je ziet in die wedstrijden complete peletonnetjes rijden.

En kijk, hier wordt het interessant voor jullie wedstrijdzwemmers.

Want, kom je bij de voorsten uit het water. Dan zit je in het eerste fietspeleton. Met een beetje slim fietsen word je uit de wind gehouden en kan je de wedstrijd met het hardlopen afmaken.”

 

Bezoek daarom de site van de Nederlandse Triathlon Bond:

“ Ik wist niet dat ik het in me had!

Maak een vliegende start op de triathlon! Heb jij het zwem-/ en hardlooptalent waar wij naar zoeken? Wil jij je met de meest professionele begeleiding voorbereiden op de Olympische Spelen van 2024 of 2028? Elk voorjaar organiseren wij talentendagen door heel Nederland. Op deze pagina vind je te zijner tijd een overzicht met data, locaties en een aanmeldformulier. Misschien ben jij wel de volgende Rachel of Jorik en zeg jij over een paar jaar ‘Ik wist niet dat ik het in me had.”